25 de novembre 2009

Dia internacional contra la violència de gènere


M'estalviaré la meva opinió personal, per descomptat que no vull més mortes a mans dels seus antics amors. Però tampoc, més denúncies falses que desvirtualitzen , perverteixen, tots els esforços que és fan per a una millor protecció de les víctimes reals.

21 de novembre 2009

Prostitució: Aquí i ara, què fem?

Un mes i mig de fer i desfer, fins l'últim moment no teniem tots els ponents confirmats però, en contra de tot pronòstic, el passat 10 de novembre fan organitzar la nostra petita contribució al tema de moda: La prostitució. Sí , de putes voluntàries anava la cosa. Vam passar de puntetes per les altres xacres vincul.lades. La majoria d'elles són delictes. Què en penso jo és irrellevant... però alguna cosa s'ha de fer, regular o abolir, o fer veure que no passa res i continuar com estem, o implementar les "zones vermelles" (que lleig). Bé, sigui com sigui, la pluralitat a la nostra taula brillava per la seva absència. Els ponents, de l'àmbit sindical, polític i intelectual, van coincidir en que la millor solució a la problemàtica passa per la seva regulació jurídica... expressa i urgent, afegeixo.

Ja està bé de mirar cap a un altre costat. D'una vegada per totes, deixem de banda les falses morals i posem-nos a treballar en favor del col.lectiu de prostitutes (homes i dones) que exerceixen aquesta professió de manera voluntària. Si la nostra llibertat acaba on comença la de l' altre, quin problema hi ha si algú tria, lliurament, vendre el seu sexe?

Aquest hauria de ser el punt de sortida. La llibertat personal de poder triar que fem amb el nostre cos, com ho fem i quan cobrem... en cas de que es vulgui fer, només hauria de formar part de la nostra esfera personal. No s'admeten ingerències.

De la presència dels companys, bé, millor no parlem. Brillava per la seva absència, també. Gràcies als que vau venir, de la vella escola que saben que quan toca, toca. I també, als amics que ens vau acompanyar. Gràcies!