09 d’octubre 2009

L'incombustible afer Millet


El resó mediàtic que està prenent l'afer Millet ens té ben distrets. Acaben d'aixecar el secret de sumari, quin ensurt, ens trobem davant d'un dels majors escàndols de la societat catalana dels últims anys: milions d'euros han estat apropiats de les arques del del Palau. Almenys hem descobert qui tenia els billets morats!... És tema de ràdio, telenoticies i tertúlies, conversa de sobretaula i amb els companys de feina, a les cues del supermecat, al bus, metro i cues del metge. La indignació és tant gran que ho impregna tot de vergonya al.liena, ràbia continguda i decepció. També de certa por per part de tots aquells prohoms de la nostra societat civil que han mirat cap a un altre cantó, de tots aquells implicats i beneficiats de les pràctiques del Pillet, com ja se l'anomena. Diumenge m'han convidat a un concert de Tchaikovsky desitjo que l'esperit del Palau continuï intacte, a veure com prova.

Però, melancolismes al marge, quin és realment el problema em pregunto jo. S'ha comés un delicte amb grans connoctacions patriòtiques, això sí, però té solució. La justícia s'encarregarà. Els danys morals seran irreparables però l'abús de confiança trobarà el seu càstig penal i social. Punt i pilota, passem a un altre tema. Igualment, d'aqui res no serà el tema de moda. S'haurà enterrat, conscientment, sota un munt de noves decepcions, futbol, corrupció partidista, pors col.lectives, hipotètiques pandèmies i crisi financera. Qualsevol cosa és vàlida, la qüestió primordial és que estiguem distrets. I no en el sentit més lúdic de la paraula sinó, que no siguem conscients de quins són els veritables problemes que ens haurien de preocupar.

1 comentari:

  1. lo dit Tamara magnific post com sempre. I si em permets pel que fa al esperit del Palau, tu ves tranquil.la és un intangible, altra cosa serà cadires, llotges i demès.
    Segueix escrivint, per què a uns quants ens fas passa una bona estona.

    ResponElimina